Artist Abroad

Hand Layered Mixed Media Art by Denise Buisman Pilger

BIOGRAFIE VAN DE ARTIEST

Hoewel ze tegenwoordig in Montreal woont is beeldend kunstenaar Denise Buisman Pilger een frequente globetrotter, die onderweg inspiratie verzamelt voor haar stedelijke fotomontages. In de afgelopen jaren heeft zij haar werk uitvoerig geexposeerd en verkocht in Noord-Amerika en Europa. In 2011 nam zij deel aan de 'Salon de la Societe Nationale des Beaux-Art 'in het Carrousel du Louvre.


Haar creatieve praktijk omvat meer dan tien jaar, te beginnen met een aantal jaren als een grafisch ontwerper en art director voor drukwerk, zowel in Europa als Noord-Amerika. Haar grafische achtergrond wordt weerspiegeld in haar huidige oeuvre zowel esthetisch als technisch. In haar studio produceert ze city-scapes die grafische, eigentijds en toch, nostalgisch zijn.


Denise, die geboren is in Nederland, heeft een Bachelor of Arts in Illustratie van de Willem de Kooning Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Zij blijft creatieve professionele ontwikkeling na streven door op de hoogte te blijven van nieuwe technieken en materialen.

Ook is ze actief in haar gemeenschap waar ze af en toe artist talks en workshops geeft.


Een dynamische on-line aanwezigheid houdt Denise verbonden met haar familie, vrienden en volgelingen in Nederland en het de rest van de wereld. Haar up-to-date website, frequente blog posts en sociale media-activiteiten zorgen ervoor dat de kunstenaar en haar werk voor iedereen bereikbaar zijn.

Artist Abroad Denise Buisman Pilger
(placeholder)
(placeholder)